Werkwijze /Lesinhoud

Door middel van een telefonische intake zullen wij proberen, een zo compleet mogelijke inschatting te maken van je niveau en je ambities. Aan de hand hiervan passen wij de cursus op jou aan. Wij zorgen er dus voor dat de cursus altijd goed te volgen is, maar tevens genoeg uitdaging biedt.

Als je nog niet weet of de Pioneer DJ cursus echt bij je past, raden we je aan om een introductieles te nemen waarin wij je laten zien wat je tijdens de cursus kunt verwachten. Heb je al eigen CD spelers en mengpaneel, dan zullen wij ons tijdens de cursus extra op het gebruik hiervan toespitsen. Als je nog geen eigen DJ Gear hebt kun je van onze apparatuur gebruik maken.

De cursus zelf is een combinatie van theorie en praktijk, maar de focus ligt bij ons op plezier en praktijk. Bij een langlopende cursus hebben we meer tijd en zullen we dus dieper op bepaalde onderwerpen in gaan dan bij de kortlopende cursus. Tijdens de cursus zullen in ieder geval de volgende onderwerpen aan bod komen.

 • Achtergrond en geschiedenis
 • Theorie
 • Apparatuur & Setup (Hard- & Software)
 • Stijlen & Genres
 • Track keuze
 • Beatmatching
 • Mixen & overgangen
 • EQ & Effecten

Na afloop van de cursus heb je genoeg geleerd om vol enthousiasme met je eigen apparatuur aan de slag te kunnen gaan. Wil je na de cursus meer leren over een bepaald onderwerp, of lijkt het je leuk om je eigen track te produceren? Dan krijg je bij ons korting op een vervolgcursus.
Al meer ervaren en op zoek naar extra training over een of meerdere onderwerpen? Bespreek dan met ons eens de mogelijkheden van een cursus op maat.

Informatie

 • Dagen: Maandag t/m vrijdag op afspraak (zat. optioneel)
 • Tijden: Ochtend, middag en avond
 • Duur: 1,5 uur per les
 • Locatie: Haarlem
 • Prijzen: zie tabel
 • Inclusief: Korting voor vervolg lessen

Aanwezig Lesmateriaal

Aanmelden

Enthousiast geworden? Meld je aan!

Online: Klik hier
Telefoon: +31(0)6-24663588
E-mail: info@haarlemsedjschool.nl

Pioneer set

 

Introductie cursus

1,5 uur aaneengesloten les

Prijzen privé les
€70,- p.p. privé

Prijzen duo les
€45,- p.p duo

Kortlopende cursus

6 x 1,5 uur les (totaal 9 uur)

Prijzen privé les
€450,- p.p. privé

Prijzen duo les
€290,- p.p. duo

Langlopende cursus

10 x 1,5 uur les (totaal 15 uur)

Prijzen privé les
€710,- p.p. privé

Prijzen duo les
€460,- p.p. duo

 * Wil je de les in duo vorm volgen dan is het belangrijk dat je zelf iemand regelt om de les samen mee te volgen.

RekordBox

Over Pioneer & RekordBox

Tot aan de opkomst van de CD was Technics de dominante speler in de clubs en stond in vrijwel elke club ter wereld en paar SL1200’s. Op het gebied van CD-spelers was Technics een stuk minder succesvol, en de DJ’s stapten over op de superieure CD-spelers van Pioneer, waarna deze de club standaard werden. Toen de CD plaats maakte voor de MP3 en USB-sticks speelde Pioneer hier wel slim op in door USB-slots toe te voegen aan de CD-spelers. Omdat hier, zeker tegenwoordig, veel meer tracks op passen dan op CD’s werd een goed management systeem belangrijk, Pioneers RekordBox. Dit muziek management systeem is inmiddels uitgegroeid tot een virtueel DJ programma wat je ook kunt gebruiken in combinatie met je DJ controllers.

Is draaien met Pioneer DJ & RekordBox iets voor mij?

 Draaien met de producten van Pioneer is voor veel DJ’s een logische en veilige keuze. In vrijwel elke club staat wel een CDJ/DJM set en je kunt dus bijna altijd draaien op het systeem wat je bent gewent. Bovendien heb je dan aan je USB stick en je headphone al genoeg om mee te kunnen draaien. De sets die in de meeste clubs staan zijn wel vrij prijzig. Begin je dus net met draaien en heb je een klein budget zou dat een nadeel kunnen zijn. Je zou dan eventueel er voor kunnen kiezen om een eenvoudigere set te kiezen (met minder functies) of een DJ controller van Pioneer waarmee je ook met de RekordBox software kunt draaien.