Lesprogramma

Door middel van een telefonische intake maken wij een zo goed mogelijke inschatting van je niveau en je ambities. Aan de hand hiervan bepalen wij het lesprogramma. Je hoeft dus geen specifieke achtergrond kennis te hebben om de cursus te volgen, maar heb je die wel dan zullen we ons daarop aanpassen. Heb je al een Maschine product? meld het dan aan ons.

Als je echt nog niet weet of de Maschine cursus echt bij je past, raden we je aan om een introductieles te nemen waarin wij je kort laten zien wat je tijdens de cursus kunt verwachten. Het begin van de cursus zal meer theoretisch zijn en gebruiken wij om jou de basis te laten zien, maar naar mate de cursus vordert zal je vaker zelf aan de slag gaan en zullen wij jou hierbij ondersteunen.

Kies je voor de kortlopende cursus dan zullen we de onderstaande onderwerpen kort aanstippen en zal de cursus iets theoretischer van aard zijn. Bij een langlopende cursus gaan we dieper op bepaalde onderwerpen in gaan en zal er, over het algemeen, juist meer ruimte zijn voor praktijk.
Omdat we de cursussen kleinschalig geven (privé of in duo vorm) is er alle ruimte of langer bij onderwerpen te blijven hangen als dat nodig is of als je dat wilt.

Na afloop van de cursus heb je in ieder geval om je eigen beats, grooves en tracks in Maschine te produceren. Wil je na afloop van de cursus dieper ingaan op een bepaald onderwerp, of wil je meer weten over het gebruik van Maschine als VST plug-in of het gebruik van VST’s in Maschine? Dan krijg je bij ons korting op een vervolgcursus.

Onderwerpen

 • Uitleg over de mogelijkheden en functies van de Maschine Software
 • Uitleg over de verschillende controllers*
 • Theorie over de opbouw en indeling van tracks (Patterns & Scenes)
 • Het gebruik Drum Kits en het maken van je eigen drum kits
 • Het gebruik en het bewerken van samples voor je beats
 • Basis kennis muziektheorie voor het schrijven van melodieën
 • Het gebruik van VST plug-ins in Maschine
 • Track opbouw en het gebruik van automation/modulation
 • Het gebruik van mix effecten als EQ en Compressie
 • Het gebruik van creatieve effecten als Overdrive, Flangers, Delay en Reverb
 • Afmixen en exporteren van je track

 

Informatie

 • Dagen: Maandag t/m vrijdag op afspraak (zat. optioneel)
 • Tijden: Ochtend, middag en avond
 • Duur: 1,5 uur per les
 • Locatie: Haarlem
 • Prijzen: zie tabel
 • Inclusief: Korting voor vervolg lessen

Aanwezig Lesmateriaal

Aanmelden

Enthousiast geworden? Aanmelden kan via:

Haarlemse Dj School
Online: klik hier
Telefoon: +31(0)6-24663588
E-mail: info@haarlemsedjschool.nl

Introductie cursus

1,5 uur aaneengesloten les

Prijzen privé les
€70,- p.p. privé

Prijzen duo les
€45,- p.p duo

Kortlopende cursus

6 x 1,5 uur les (totaal 9 uur)

Prijzen privé les
€450,- p.p. privé

Prijzen duo les
€290,- p.p. duo

Langlopende cursus

10 x 1,5 uur les (totaal 15 uur)

Prijzen privé les
€710,- p.p. privé

Prijzen duo les
€460,- p.p. duo

 * Wil je de les in duo vorm volgen dan is het belangrijk dat je zelf iemand regelt om de les samen mee te volgen.

Maschine software

Over Native Instruments Maschine

Maschine is een hybride hardware/software DAW (Digital Audio Workstation) ontwikkeld door Native Instruments. Maschine bestaat uit de software sequencer en speciaal voor de software ontworpen controller. Er zijn verschillende controllers verkrijgbaar, de Maschine (mk2), de Maschine Mikro (mk2), de Maschine Studio en de Maschine Jam welke allemaal dezelfde software aansturen.
De Maschine Mikro mk2, Maschine Mk2 en de Maschine studio zijn ideaal voor sample editen en finger drummen op de 16 aanslaggevoelige pads. De Maschine Jam is met zijn 64 kleinere pads juist meer gericht op step sequencen, clips starten en stoppen en live performance.

Is produceren met Maschine iets voor mij?

Maschine is sinds de release in 2009 uitgegroeid tot en behoorlijke serieuze sequencer en er zijn vele artiesten die hun tracks volledig in Maschine produceren. De perfecte integratie tussen de controller en de software zorgt voor een super snelle workflow, en maakt het produceren van track bovendien een stuk leuker dan het klikken met de muis. De meegeleverde 22GB sample library met handige browser functie helpt je om snel de juiste sounds (kits) voor je beats te vinden.

De prijs van de kleinste controller, Maschine Mikro, is ongeveer gelijk aan de prijs van een normale DAW. Voor die prijs krijg je, naast de controller, de software en de uitgebreide sample library, ook een bundle van 11 plug-ins genaamd Komplete Select met een waarde van zo’n 189,- euro. Maschine is zelf overigens ook als plug-in in te laden in andere DAW’s. Wil je later toch in Ableton, Bitwig of een andere DAW produceren kan je Maschine gewoon blijven gebruiken.
Ben je op zoek naar een handig, intuïtief productiesysteem met een grote hoeveelheid geluiden, waarbij je de muis nauwelijks hoef te gebruiken? Dan is Maschine wel iets voor jou.