Lesprogramma

Door middel van een telefonische intake zullen wij proberen, een zo compleet mogelijke inschatting te maken van je niveau en je ambities. Aan de hand hiervan passen wij de cursus op jou aan. Wij zorgen er dus voor dat de cursus altijd goed te volgen is, maar tegelijkertijd genoeg uitdaging biedt.

Als je nog niet weet of de Traktor DJ cursus echt bij je past, raden we je aan om een introductieles te nemen waarin wij je laten zien wat je tijdens de cursus kunt verwachten. Heb je al eigen Traktor DJ controller, dan zullen wij het gebruik hiervan meenemen in onze lessen. Als je nog geen eigen DJ Gear hebt kun je van onze apparatuur gebruik maken.

De cursus zelf is een combinatie van theorie en praktijk, maar de focus ligt bij ons op plezier en praktijk. Bij een langlopende cursus hebben we meer tijd en zullen we dus dieper op bepaalde onderwerpen in gaan dan bij de kortlopende cursus. Tijdens de cursus zullen in ieder geval de volgende onderwerpen aan bod komen.

 • Theorie: Achtergrond en geschiedenis van het DJ-en
 • Apparatuur & Setup (Hard- & Software)
 • Stijlen, Genres & Track keuze
 • Beatmatching vs Sync
 • Mixen & overgangen
 • EQ & Effecten
 • Gebruik van de Remix decks
 • Draaien met STEM tracks

Na afloop van de cursus heb je voldoende basis om vol enthousiasme met je eigen apparatuur aan de slag kunnen gaan. Wil je na de cursus dieper ingaan op een bepaald onderwerp, of wil je misschien wel leren produceren? Dan krijg je bij ons korting op een vervolgcursus.
Al meer ervaren en op zoek naar extra training over een of meerdere onderwerpen? Bespreek dan met ons eens de mogelijkheden van een cursus op maat.

Informatie

 • Dagen: Maandag t/m vrijdag op afspraak (zat. optioneel)
 • Tijden: Ochtend, middag en avond
 • Duur: 1,5 uur per les
 • Locatie: Haarlem
 • Prijzen: zie tabel
 • Inclusief: Korting voor vervolg lessen

Aanwezig Lesmateriaal

Aanmelden

Enthousiast geworden? Aanmelden kan via:

Online: Klik hier
Telefoon: +31(0)6-24663588
E-mail: info@haarlemsedjschool.nl

Traktor S5

Introductie cursus

1,5 uur aaneengesloten les

Prijzen privé les
€70,- p.p. privé

Prijzen duo les
€45,- p.p duo

Kortlopende cursus

6 x 1,5 uur les (totaal 9 uur)

Prijzen privé les
€450,- p.p. privé

Prijzen duo les
€290,- p.p. duo

Langlopende cursus

10 x 1,5 uur les (totaal 15 uur)

Prijzen privé les
€710,- p.p. privé

Prijzen duo les
€460,- p.p. duo

 * Wil je de les in duo vorm volgen dan is het belangrijk dat je zelf iemand regelt om de les samen mee te volgen.

Traktor Pro 2

Over Native Instruments Traktor

Native Instruments Traktor is een van de eerste en meest bekende virtuele DJ programma’s en bestaat al sinds 2000. De software is aan te sturen met een DVS (digital vinyl system) als Traktor Scratch of met midi controllers zoals Native Instruments eigen Traktor Kontrol X1, F1, S4 of S8. De Software is zeer uitgebreid en bied veel vernieuwende en unieke functie die je (nog) niet in andere software of apparaten terug vind, zoals bijvoorbeeld draaien met 4 decks, Remix decks, veel effecten, STEM decks en step sequencers.

Is draaien met Traktor iets voor mij?

Draaien met Traktor is voor velen een ideale en vooral betaalbare manier om te starten als DJ. Heb je al een (goede)laptop dan hoef je eigenlijk alleen nog maar een controller, de software en eventueel headphones of speakers aan te schaffen om te kunnen beginnen. Bij Native Instruments eigen controllers zit er al vaak een licentie of kortingsvoucher voor de software inbegrepen .
De Sync functie, die de tracks met elkaar synchroniseert, maakt het overmixen van tracks een stuk gemakkelijker zodat je al vrij snel leuke mixen kunt maken.

Traktor is echter niet alleen leuk voor de beginnelingen. Ben je een creatieve DJ en wil je echt je eigen signatuur toevoegen aan je DJ sets dan is Traktor ook absoluut iets voor jou. Je hebt namelijk beschikking over 4 decks die je naar eigen keuze in kan zetten als Track decks, STEM decks, Remix decks of Live inputs. Draai je met STEMs dan kun je bijvoorbeeld de vocalen van 1 track toevoegen aan de andere track, of de drums van track A vervangen door de drums van track B. Met de Remix decks kun je extra loopjes toevoegen aan je set, of zelfs je eigen loops maken met de step sequencer functie. Ook is er een ruime selectie aan effecten aanwezig, dus genoeg mogelijkheden om je set helemaal naar je eigen hand te zetten!