Lesprogramma

Door middel van een telefonische intake zullen wij proberen, een zo goed mogelijke inschatting te maken van je niveau en je ambities. Aan de hand hiervan bepalen wij het lesprogramma. Je hoeft dus geen specifieke achtergrond kennis te hebben om de cursus te volgen, maar heb je die wel dan zullen we ons daarop aanpassen.

Als je echt nog niet weet of de Bitwig cursus echt bij je past, raden we je aan om een introductieles te nemen waarin wij je kort laten zien wat je tijdens de cursus kunt verwachten. Het begin van de cursus zal meer theoretisch zijn en gebruiken wij om jou de basis te laten zien, maar naar mate de cursus vordert zal je vaker zelf aan de slag gaan met onze ondersteuning.

Kies je voor de kortlopende cursus dan zullen we de onderstaande onderwerpen kort aanstippen en zal de cursus iets theoretischer van aard zijn. Bij een langlopende cursus gaan we dieper op bepaalde onderwerpen in gaan en zal er, over het algemeen, juist meer ruimte zijn voor praktijk.
Omdat we de cursussen kleinschalig geven (privé of in duo vorm) is er alle ruimte of langer bij onderwerpen te blijven hangen als dat nodig is of als je dat wilt.

Na afloop van de cursus heb je in ieder geval de basiskennis geleerd die je nodig hebt om in Bitwig Studio een track te produceren. Wil je na afloop van de cursus dieper ingaan op een bepaald onderwerp, of wil je meer weten over het gebruik van VST’s of externe hardware in Bitwig ? Dan krijg je bij ons korting op een vervolgcursus.

Onderwerpen

 • Uitleg over de mogelijkheden en functies van Bitwig Studio
 • Theorie over de opbouw, elementen en indeling van tracks
 • Het gebruik van de interne Drum Maschine voor het bouwen van beats
 • Het gebruik en het bewerken van samples
 • Uitleg over de interne (meegeleverde) plug-ins van Bitwig Studio
 • Het gebruik van VST plug-ins in Bitwig Studio
 • Basis kennis muziektheorie voor het schrijven van melodieën
 • Track opbouw en het gebruik van automation
 • Het gebruik van mix effecten als EQ en Compressie
 • Het gebruik van creatieve effecten als Overdrive, Flangers, Delay en Reverb
 • Afmixen en masteren van je track

 

Informatie

 • Dagen: Maandag t/m vrijdag op afspraak (zat. optioneel)
 • Tijden: Ochtend, middag en avond
 • Duur: 1,5 uur per les
 • Locatie: Haarlem
 • Prijzen: zie tabel
 • Inclusief: Korting voor vervolg lessen

Aanwezig Lesmateriaal

Aanmelden

Enthousiast geworden? Aanmelden kan via:

Haarlemse Dj School
Online: klik hier
Telefoon: +31(0)6-24663588
E-mail: info@haarlemsedjschool.nl

Introductie cursus

1,5 uur aaneengesloten les

Prijzen privé les
€70,- p.p. privé

Prijzen duo les
€45,- p.p duo

Kortlopende cursus

6 x 1,5 uur les (totaal 9 uur)

Prijzen privé les
€450,- p.p. privé

Prijzen duo les
€290,- p.p. duo

Langlopende cursus

10 x 1,5 uur les (totaal 15 uur)

Prijzen privé les
€710,- p.p. privé

Prijzen duo les
€460,- p.p. duo

 * Wil je de les in duo vorm volgen dan is het belangrijk dat je zelf iemand regelt om de les samen mee te volgen.

Bitwig Studio

Over Bitwig Studio

 Bitwig Studio is een relatief nieuwe DAW’s is en pas vanaf 2014 op de markt. Het is ontwikkeld met behulp van enkele ex-werknemers van Ableton en heeft kwa layout en werkwijze dan ook aardig wat overeenkomsten met Ableton Live. Bitwig werkt namelijk net als Ableton met 2 views, een Mix view (session in Ableton) en Arrangement view. Uniek aan Bitwig Studio is dat deze ook in 1 scherm te combineren zijn waardoor snel je clips van de ene naar de andere view kunt slepen. Andere vernieuwende features zijn o.a.: De mogelijkheid om meerdere projecten tegelijk open te hebben in tabbladen, hybride tracks (MIDI en AUDIO in 1), layered editing (meerdere clips tegelijk bewerken) en de ondersteuning van zowel 32 als 64 bits plug-ins.

Is produceren met Bitwig iets voor mij?

Bitwig Studio is een DAW die gericht is snelheid en efficiëntie. Instrumenten en samples zijn, mede dankzij de handig ontworpen pop-up browser, snel en gemakkelijk te vinden, en veel functies werken handiger en sneller dan in de meeste andere DAW’s. Het is een relatief nieuwe DAW, maar Bitwig is inmiddels behoorlijk volwassen en de ontwikkelingen volgen elkaar erg snel op.

Wil je live optreden met je tracks dan is er buiten Ableton Live en Bitwig Studio eigenlijk geen andere keuze. Bitwig heeft hierin het voordeel dat de plug-ins “sandboxed” draaien. Dit betekend dat wanneer een plug-in crashed dit niet hoeft te betekenen dat Bitwig zelf ook crashed.
Ben je iemand die van experimenteren houd dan is Bitwig Studio ook echt de moeite waard om naar te kijken. Je kunt plug-ins en effecten in gemakkelijk stapelen en in elke volgorde gebruiken. Bovendien zijn alle parameters, zowel van interne instrumenten en effecten als van VST’s, op dezelfde gemakkelijke manier toe te wijzen.